Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Οι πιο εντυπωσιακοί των playoffs


Τα φετινά playoffs, έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο και αναμένουμε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των Cleveland Cavaliers και των Golden State Warriors. Πολλοί περιμένουμε να δούμε ωστόσο και το τι έχουν να δώσουν στις ομάδες τους στο πιο κομβικό σημείο, οι ηγέτες Lebron James και Stephen Curry. Μέχρι τώρα «κουβάλησαν» τις ομάδες τους και πήραν το βάρος ,όπου χρειάστηκε για να περάσουν τα διάφορα εμπόδια. Εκτός από τον Steph και τον Lebron όμως εγώ θα ήθελα να αναφέρω και κάποιους παίκτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο φέτος μέσα στα playoff και μου έκαναν εντύπωση με την απόδοση τους.
• Chris Paul: Όντας μεγάλος fan του CP3 δεν θα μπορόυσα να τον παραλείψω από την σχετική λίστα ειδικά από την φετινή του υπερπροσπάθεια που όμως δεν ήταν αρκετή. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτός ο παίκτης είναι από τους πιο αδικημένους όσων αφορά τους ομαδικούς τίτλους, δηλαδή που δεν μπόρεσε να φορέσει μέχρι στιγμής ένα δακτυλίδι. Αυτός ο κοντούλης λοιπόν κύριος έκανε ότι μπορούσε έτσι ώστε να κατάφέρει η ομάδα του να φτάσει στον στόχο. Έπαιξε ακόμη και τραυματίας, έβαλε μεγάλα σουτ ( βλέπε GAME 7 με San Antonio ) κι όμως δεν κατάφερε αυτό που ήθελε. Εμείς όμως επιβεβαιωθήκαμε για ακόμη μια φορά πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους pg στο NBA και τον απολαύσαμε εκστασιασμένοι.

• Bradley Beal: Όταν βρίσκεσαι στην τρίτη χρονιά σου στο NBA και είναι η δεύτερη συμμετοχή σου σε Playoffs κανείς δεν περιμένει τόσα πολλά. Ο Beal όμως απέδειξε το αντίθετο. Όχι μόνο έβγαλε τον καλό του εαυτό και έδειξε ένα μέρος του ταλέντου του αλλά έπαιξε σαν ηγέτης. Πήρε προσπάθειες και μαζί με τους Pierce και Wall κατάφεραν να περάσουν αεράτα από τους Raptors έχοντας και μειονέκτημα έδρας και να συνεχίσουν την «ανηφόρα» για τους τελικούς. Ήταν ο ηγέτης των Wizards και στην σειρά με τους Hawks κάνοντας τρομακτική σειρά με τρελά νούμερα. Οι Wizards δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση αφού εν τέλει έχασαν με 4-2 αλλά έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Θα στοιχημάτιζε κανείς κάτι το αντίθετο βλέποντας έναν τέτοιον Beal;;; Δεν νομίζω..

• Derrick Rose: Τον θεωρώ μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις γιατί γύρισε από τραυματισμό και πρόλαβε να γίνει και πάλι ο παλιός καλός Derrick που πολλοί αγαπήσαμε. Προσφέροντας αρχικά στην ομάδα αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αφού βρισκόταν στην αρχική πεντάδα, ύστερα κατάφερε να προσφέρει σε όλους τους τομείς. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν του χρόνου δω έναν Rose από το ’11 γιατί όπως είπε θα πιέσει τον εαυτό του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για να αποδώσει τα μέγιστα και να γίνει καλύτερος. Λοιπόν στην σειρά με τους Bucks κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε δηλαδή να βρει ρυθμό και να πάρει προσπάθειες. Και στην σειρά με τους Cavaliers και στην σειρά με τους Bucks ήταν ο ηγέτης των Bulls.

• Jr.Smith: Φυσικά και το πρώτο όνομα που σκέφτηκα ότι θα έβαζα σε αυτή την λίστα είναι ο Jr. Καταπληκτικός, εκστασιακός και πάντα on fire!! Αποτέλεσε το βασικό στήριγμα του Lebron από την σειρά με τους Bulls και μετά (έχοντας χάσει τα δυο πρώτα παιχνίδια λόγω τιμωρίας) και ήταν το φόβητρο από την γραμμή των τριπόντων. Πραγματικά οι εμφανίσεις του δεν είχαν προηγούμενο , «κολλώντας» το ένα σουτ μετά το άλλο και αγχώνοντας τους αντιπάλους με τις διακυμάνσεις των διαφορών στο score. Τι άλλο να πεις, killer on fire…

Του Κωνσταντίνου Τσιούφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου