Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δεν υπέγραψε ακόμα ο Διαμαντίδης...


Ο Παναθηναϊκός απέχει μόλις 13 μέρες από την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέας σεζόν και το θρυλικό «13» της ομάδας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δεν έχει συμφωνήσει ακόμα για το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του...

Ήταν 14 Ιουνίου του 2015, το ελληνικό μπάσκετ «γιόρταζε» την 28η επέτειο από το «Έπος του '87» και ο Ολυμπιακός πανηγύριζε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ήταν η ίδια μέρα που είδαμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη για τελευταία φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού...

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από τότε, στο μεσοδιάστημα ο Μήτσος έγινε μπαμπάς για 2η φορά τη ζωή του, καθώς μετά τη μικρή Μελίνα, ο ίδιος και η Βερίνα απέκτησαν και ένα αγοράκι, αλλά... κάτι δεν πάει καλά στη συγκεκριμένη -χαρούμενη- ιστορία! Για την ακρίβεια, απέχουμε 13 μέρες από την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και ο ηγέτης των «πράσινων» δεν έχει ακόμα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του για τη σεζόν, που -λογικά- θα είναι η τελευταία της καριέρα του.

Ο Διαμαντίδης πήγε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2004, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, συνολικής αξίας που δεν ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το καλοκαίρι του 2007, έχοντας πίσω του μια «μαγική» τριετία, ανανέωσε για άλλα 3 χρόνια, με ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού (ετήσιες αποδοχές 2 εκατομμυρίων ευρώ), όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2010, με τον Παναθηναϊκό να προσφέρει στον αρχηγό του νέο πλουσιοπάροχο 3ετές συμβόλαιο με τις ίδιες αποδοχές. Το καλοκαίρι του 2013, Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης ανανέωσαν τη συνεργασία τους για 2 ακόμα χρόνια με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούσαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ με τον Διαμαντίδη να δηλώνει στο περιθώριο των πανηγυρισμών της κατάκτησης του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, ότι θα συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο και θα κλείσει την καριέρα του το καλοκαίρι του 2016.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης «μετρά» ήδη 11 σεζόν στα «πράσινα» στη διάρκεια των οποίων έχει πετύχει κατορθώματα που φαντάζουν -και είναι- εξωπραγματικά. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ποτέ στην καριέρα του δεν έχει «πουλήσει οπαδιλίκι», αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να μιλάει (έστω τις ελάχιστες φορές που το κάνει), να «βγαίνει μπροστά στα δύσκολα», να θέτει πάντα τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας και να μην έχει διανοηθεί ποτέ εδώ και χρόνια να «παίξει» με την εκάστοτε ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν έχει και λόγο να το κάνει εξάλλου, τόσο λόγω του μεγέθους του κλαμπ και των συμβολαίων που του προσέφερε, όσο και λόγω της νοοτροπίας του, καθώς έχει δηλώσει σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο ότι ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά του, το ΟΑΚΑ το «σπίτι» του και θα τελειώσει την καριέρα του στα «πράσινα».

Και φτάνουμε στο φετινό «κομβικό» καλοκαίρι. Ο Διαμαντίδης έχει κλείσει τα 35, είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί πλέον να τα κάνει όλα στον Παναθηναϊκό και για τον λόγο αυτόν, η ομάδα του φέτος φρόντισε να τον απαλλάξει -θεωρητικά τουλάχιστον- από το βάρος της ανάγκης να παίζει 35 λεπτά και με το Ρέθυμνο (με κάθε σεβασμό στην κρητική ομάδα) και με τη Ρεάλ. Οι «πράσινοι» δυνάμωσαν, απέκτησαν τον Καλάθη στην περιφέρεια, ψώνισαν μετά από 2-3 καλοκαίρια, ξανά από το «πάνω ράφι» και μένει ένας guard, για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Ή μήπως μένουν 2...

Ο Παναθηναϊκός, παρά τις αρχικές συζητήσεις των δύο πλευρών, δεν έχει ακόμα ανανεώσει το συμβόλαιο του αρχηγού του, που για την ώρα κάνει διακοπές με την οικογένειά του, ενώ η «τυπική διαδικασία των 5 λεπτών» (τόσο κρατούσε κάθε φορά η ανανέωση) μοιάζει να έχει καθυστερήσει επικίνδυνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που έχει προτείνει ο Παναθηναϊκός στον Διαμαντίδη είναι σαφώς μικρότερο του 1 εκατομμυρίου ευρώ, γεγονός που δεν αποτελεί «εμπόδιο» για τον 3D, που ούτε αγνώμων είναι, ούτε παραβλέπει όσα έζησε και κέρδισε με τον «Εξάστερο» εδώ και 11 χρόνια.

«Και τότε ποιο είναι το πρόβλημα;» Το «πρόβλημα» είναι ότι ο Διαμαντίδης, ενδεχομένως να νιώθει «παραμελημένος» από την ομάδα του, που δεν έσπευσε -όπως πάντα έκανε- να ξεκαθαρίσει το δικό του συμβόλαιο και να κινηθεί ανάλογα με τον υπόλοιπο προγραμματισμό. Αυτό θα ήταν και το λογικό εξάλλου, καθώς ο Καστοριανός guard παραμένει το σημείο αναφοράς και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ενώ είναι δεδομένο ότι έχει φανταστεί την τελευταία του σεζόν με συγκεκριμένο -σημαντικό- ρόλο εντός παρκέ και όχι ως... εμψυχωτής, κάτι που έκανε ο Αλβέρτης το 2009.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι έστω και την ύστατη στιγμή -η προετοιμασία ξεκινάει στις 24 Αυγούστου- η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μηνά Τουκμενίδη, τον μάνατζερ του Διαμαντίδη όλα αυτά τα χρόνια, και θα βρεθεί η λύση, που θα λύνει τις όποιες υπαρκτές εκκρεμότητες. Όσο περνάει ο καιρός πάντως, τόσο μεγαλώνει η αγωνία του κόσμου της ομάδας για το μέλλον του αγαπημένου του παίκτη. Διαμαντίδης και Παναθηναϊκός είναι εδώ και 11 χρόνια έννοιες σχεδόν ταυτόσημες και είναι δεδομένο ότι ουδείς μπορεί να σκεφτεί ένα τέτοιο φινάλε, ιδίως από τη στιγμή που ο ίδιος ο Διαμαντίδης έχει δηλώσει ότι θα πει «αντίο» το επόμενο καλοκαίρι.

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για να μάθουμε αν η συγκεκριμένη «ιστορία» θα έχει το φινάλε που της... αξίζει ή ο Διαμαντίδης θα «κρεμάσει τη φανέλα» του ένα χρόνο νωρίτερα απ' όσο υπολόγιζε!

Άρθρο: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου