Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη ο «Παπ»


Ο Κώστας Παπανικολάου είναι αφοσιωμένος στην εθνική ομάδα, όμως παράλληλα αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με το προσωπικό του μέλλον. Και όσο ο καιρός περνάει, με τους Νάγκετς να μην εμφανίζονται, τόσο η αγωνία για το πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν εντείνεται.

Το Ντένβερ, στο οποίο ανήκει πλέον ο Παπανικολάου, είχε κάνει γνωστό ότι θα στείλει άνθρωπο στην Αθήνα για το τουρνουά Ακρόπολις, ώστε να δει τον παίκτη και ενδεχομένως να τον ενημερώσει για τις προθέσεις της. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Τιμ Κόνελι, όμως, δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, όπως δεν εμφανίστηκε ούτε ο βοηθός του, ο Αρτούρας Καρνισόβας.

Αυτό εν ολίγοις, σημαίνει ότι οι Νάγκετς δεν έχουν καμία…  πρεμούρα να αποφασίσουν για τον Παπ και όπως μαρτυράει η τακτική τους, είναι αρκετά πιθανό να εξαντλήσουν τα περιθώρια μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και έχουν δικαίωμα να τον αφήσουν ελεύθερο. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι θα έχουν εκπρόσωπο στο ευρωμπάσκετ, αφού εκτός από τον Κώστα, θα συμμετέχει στο τουρνουά και ο επίσης παίκτης τους Ντανίλο Γκαλινάρι.

Το δεύτερο σημαντικό δεδομένο είναι ότι Παπανικολάου εκπροσωπείται πλέον από τον Γιώργο Σφαιρόπουλο τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, αφού δεν ήταν ευχαριστημένος από τον Αμερικανό ατζέντη Μαρκ Κόρνστιν και αποφάσισε να λύσει την συνεργασία μαζί του.

Το Sportit σας έχει ενημερώσει από την αρχή για το πώς θα κυλήσει η περίπτωση του πρώην άσου του Ολυμπιακού, αλλά και για τα ενδεχόμενα που μπορούν να προκύψουν, όσο η πιθανότητα να μείνει ελεύθερος στις 4/1ο (και ως εκ τούτου να μπορεί να βρει μόνο το μίνιμουμ συμβόλαιο στο NBA), αυξάνεται. Κατά πως φαίνεται λοιπόν, οι Νάγκετς σκοπεύουν να κρατήσουν την… μετοχή “Παπ” , αξίας 4,8 εκατ. δολαρίων, έως και το deadline του Οκτωβρίου, με την ελπίδα ότι στον μήνα που απομένει θα προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή.

Ο Κώστας Παπανικολάου από την άλλη, δείχνει να έχει υπομονή και παραμένει ήρεμος, μην μπορώντας άλλωστε να επηρεάσει τις εξελίξεις. Στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρει να ξαναβρεί τον γνωστό αγωνιστικό ρυθμό του, έπειτα από μια πολύ δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς, αποχή από τη δράση και εντελώς διαφορετικές συνθήκες προπόνησης και ζωής. Η παρουσία του στην εθνική τον βοηθάει πολύ, αφού έχει και δίπλα του παίκτες, με τους οποίους έχει συνυπάρξει στο παρελθόν, γνωρίζει καλά και μαζί τους έπαιξε το καλύτερό του μπάσκετ.

Είναι από τα παιδιά που δεν το βάζουν ποτέ κάτω, δουλεύει πολύ και είναι πάντα αισιόδοξος. Η επιθυμία του να επιμείνει στο ΝΒΑ συνεχίζει να υφίσταται, αλλά όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, όσο ο καιρός περνάει, τόσο το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ευρώπη αποκτά μεγαλύτερες πιθανότητες.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έκανε την περίπτωση του Ολυμπιακού να μοιάζει ιδανική. Τόσο για τους ερυθρόλευκους που φαίνεται να έχουν… χώρο για έναν φόργουορντ, αλλά κυρίως για τον Παπανικολάου, ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι στον Πειραιά μπορεί να ξαναβρεί την αγωνιστική του ηρεμία και να απογειώσει εκ νέου την καριέρα του.

Το θέμα Ολυμπιακού-Παπανικολάου δεν είναι δα και κανένας γρίφος για… δυνατούς λύτες. Αν ο Κώστας στρέψει οριστικά το βλέμμα του στην Ευρώπη, είναι δεδομένο ότι το μάτι του θα πέσει πρώτα στο ΣΕΦ. Από την άλλη δεν χρειάζεται να… ενημερώσει κανείς τον Ολυμπιακό για την αξία και τον χαρακτήρα του “Παπ”. Εκεί σφυρηλατήθηκε, άλλωστε.

Σε κάθε περίπτωση, όσο το μέλλον του “Παπ” παραμένει στα χέρια των Νάγκετς, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Οταν και αν πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο διεθνής άσος, θα μπορέσει να αποφασίσει -έστω και με πίεση χρόνου- ποιες είναι προτεραιότητες και τα θέλω του.

ΥΓ. Δυο κουβέντες για εθνική: Οι άγραφοι κανόνες του μπάσκετ είναι πιο ισχυροί από αυτούς που υπάρχουν στα βιβλία. Οταν κάνεις αλλαγή τον Σπανούλη δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δύο τινά υπάρχουν: Ἠ τον… τιμωρείς σαν 20χρονο ή δεν έχεις ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό σου.

ΥΓ2. Η εθνική έχει δυνατότητες, αλλά προς το παρόν μοιάζει αρκετά ασύνδετη, με πρόβλημα στο ριμπάουντ και την αγωνιστική της ταυτότητα. Το ροτέισον ήρθε η ώρα να κλείσει και να βρεθούν πολύ συγκεκριμένα σχήματα. Με… 30 διαφορετικές πεντάδες σ’ ένα παιχνίδι, δεν πας πουθενά.

Άρθρο: sportit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου