Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άρης: Οι πρώτες (ελληνικές) σκέψεις...


Ο Άρης ήδη έχει ξεκινήσει να σκέφτεται την επόμενη σεζόν μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο» και την αυτόματη κατάκτηση της τέταρτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Οι «κίτρινοι» έχουν ήδη τσεκάρει κάποια ονόματα τα οποία είναι ελεύθερα και πρόκειται για Έλληνες, οι οποίοι μάλιστα θα είναι και εκ των καλύτερων στην αγορά.

Ας ξεκινήσουμε με τον Θεόδωρο Ζάρα. Το ενδιαφέρον του Άρη είναι γνωστό, το έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος άλλωστε. Ο πρώην παίκτης του ΚΑΟΔ, στον οποίο πραγματοποίησε φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει κάτοικός της και να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Αυτό ωστόσο θα έχει κάποια εμπόδια για να συμβεί καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ «γλυκοκοιτάζουν» τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή και δεν φαίνεται να θέλουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αφού αναμένονται άμεσες κινήσεις.

Όσο για τον Μιχάλη Πελεκάνο και ο ίδιος όταν έφυγε από τον Άρη είχε τονίσει πως η πόρτα της επιστροφής, εφόσον το θέλει η ομάδα, θα είναι εκ μέρους του πάντα ανοιχτή καθώς αγάπησε αυτή την ομάδα, δέθηκε με τους οπαδούς και είχε όμορφες στιγμές. Ο έμπειρος φόργουορντ «άφησε» τους «κίτρινους» για τη Ρουμάνικη Πλοϊέστι, με την οποία τη φετινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας μάλιστα, ωστόσο τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα την ανάγκασαν στον υποβιβασμό. Ο Πελεκάνος είναι ελεύθερος, οι άνθρωποι του Άρη κοιτάζουν καλά την περίπτωσή του και ο Δημήτρης Πρίφτης θα ήθελε παίκτη με τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα του 34χρονου παίκτη.

Ας πάμε τώρα στον Δημήτρη Κατσίβελη. Ο παίκτης που τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε για χάρη του Ολυμπιακού, μένει ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι εντός Ελλάδος και ίσως και στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα με τον «θεό του πολέμου» στο στήθος. Ο 24χρονος γκαρντ, γεννημένος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, δεν αποκλείεται να ενισχύσει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη για τη νέα αγωνιστική περίοδο αφού ο ίδιος θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που ο Άρης θα μπορέσει να του προσφέρει. Το οικονομικό είναι κάτι που «ζορίζει» τους ανθρώπους της ομάδας ωστόσο δεν φαίνεται να θέλουν να κάνουν πίσω για την εξαιρετική περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος θα είναι ακόμα περισσότερο κοντά σε περίπτωση που η ομάδα κερδίσει τη Wild Card από τη FIBA.

Τώρα πάμε στο τελευταίο όνομα (προς το παρών) που ακούγεται για να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (πέρσι μαζί της κατέκτησε την Ευρωλίγκα) και βρίσκεται ελεύθερος αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο «Σόφο» γνωρίζει καλά τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη (αγωνίστηκε εκεί την περίοδο 2004-2005) και έτσι αν οι «κίτρινοι» βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μπορούν να πετύχουν τον επαναπατρισμό του διεθνή σέντερ. Βέβαια για τον Σχορτσανίτη, ο Άρης δεν «παίζει» μόνος καθώς και η ΑΕΚ έχει δηλώσει το δικό της ενδιαφέρον και θα προσπαθήσει και εκείνη με τη σειρά της να κάνει δικό της τον 30χρονο θηριώδη σέντερ, του οποίου ο μισθός έχει πέσει αρκετά από τις σεζόν σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό αλλά και Μακάμπι, με την τιμή του όμως και πάλι να «τσιμπάει».

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή