Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Μπαρτζώκας: ''Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ''



Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη ΝΕΤ για το FINAL 4 του Λονδίνου και όχι μόνο. Παραδέχτηκε δε πως ένιωσε σοκ για κάποια δημοσιεύματα που ειπώθηκαν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

- Για την έντονη κριτική που του ασκήθηκε:

 «Ειλικρινά έπαθα σοκ με τα δημοσιέυματα. Παραδέχομαι ότι με πειράζει όταν γράφεται κάθε άδικο. Μετά κάθομαι και σκέφτομαι ότι αυτά τα σχόλια ίσως γράφονται από ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει ποτέ παρκέ ή ακόμη και ότι όταν κάνει κάποιος φίλαθλος ένα σχόλιο είναι στο παιχνίδι του αθλητισμού. Με πειράζει ακόμη και η άδικη κριτική, αλλά έχω μάθει να την ξεπερνάω»

-Για τον σοβαρό τραυματισμό Μάντζαρη και τη φυγή του Ντόρσει:

«Ήταν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα για εμάς. Το πιο σημαντικό ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Είναι πόιντ γκαρντ με όλη τη σημασία της λέξης. Ακριβώς αυτό είναι ο Βαγγέλης κι αυτό το στοιχίο μας έλειψε πολύ. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παίκτεςπου κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό του.

Κατά δεύτερο σε σημασία η απουσία του Ντόρσει. Πέρυσι πραγματικά μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό με την  όλη του παρουσία και συνέβαλε τα μέγιστα στα όσα πέτυχε η ομάδα. Είμαι θαυμαστής του για τον τρόπο που αγωνισττηκε πέρυσι. Φέρος είχε να διαχειριστεί μια άλλη κατάσταση. Εγώ ήμου ο θιασώτης του. Πίεζα την ομάδ απου αργούσε να απαντήσει για να μείνει ο Ντόρσει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Ο Τζόι δεν ήταν Σπανούλης. Ξέφυγε λίγο με τη συμπεριφορά του
Η συλλεκτικότητα η πιο σημαντική έννοια. Ο Ολυμπιακός έχει συλλεκτικότητα και όποιος δεν ακούει σ' αυτό βγαίνει από την ομάδα. Δεν υπάρχει παίτκης που να μη έχει παράπονο από τον προπονητή του για τον τρόπο που τον χειρίζεται.

-Ερωτηθείς για τη διαφωνία που υπήρξε με τον Βασίλη Σπανούλη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές. ο Μπαρτζώκας τόνισε:
«Είχαμε διαφωνία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βασίλης έχει αποδείξει στην καριέρα του οτι πάντα απαντάει στις προκλήσεις, Με το τρόπο που έπαιξε στο επόμενο παιχνίδι έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις».

-Όταν ρωτήθηκε για τον επερχόμενο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε:
 «Πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη η ΤΣΣΚΑ. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν  υπάρχει ο Κιριλένκο, δεν υπάρχει ο Σβεντ. Είναι μια οαδα αντιμετωπίσιμη,. Είναι μια γήινη ομάδα Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Εμείς από την πλευρά μας θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον ενδεδειγμένο τρόπο.  Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα μου είναι να μην επιδιώξει κάτι το ιδιαίτερο, Να το δούμε ως ένα εκτός έδρας παιχνίδι να μην κάνουμε τίπτε το ιδιαίτερο. Το ό,τι δήποτε καινούριο πιστεύω ότι αγχώνει τους παίκτες, Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας,. Το κίνητρο της συμμετοχής είναι αυξημένο για τους παίκτες μου και μία επιβράβευση, Το κίνητρο είναι πολύ υψηλό».

- Για τους τελικούς της Α1
''Το να έχεις την ψυχολογία της κεκτημένης ταχύτητας ή της αποτυχημένης πορείας παίζει ρόλο. Νομίζω ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ επιτυχημένοι φέτος.  Νομιζω ότι στην Ελλάδα θα παίξουν δύο ομάδες που είναι ήδη επιτυχημένες.
Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να γίνουν πιο καλλιεργημένοι. Είναι έλλειμμα για εμάς τους Έλληνες. Λείπει η μόρφωση και η καλλιέργεια. Νομίζω ότι όταν είμαστε πιο μορφωμένοι θα είμαστε πιο δίκαιοι στις κρίσεις μας''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου