Τρίτη 7 Μαΐου 2013

''Η ΤΣΣΚΑ το φαβορί, ίσως να σκέφτεται και την εκδίκηση''

Πηγή φωτογραφίας: onsports.gr


Η φετινή ευρωλίγκα ήταν ένας… μαραθώνιος και λίγα «μέτρα» πριν από τον «τερματισμό» ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφέρει το… 101% των δυνατοτήτων του για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης, εξήγησε στο superbasket.gr πού πρέπει να «χτυπήσουν» οι «ερυθρόλευκοι» την ΤΣΣΚΑ.

Επίσης, 22χρονος γκαρντ επισήμανε τις δυσκολίες της φετινής σεζόν, τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στη συνέχεια, δεν έδειξε να φοβάται το ψηλό μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ενδεχόμενη  «μονομαχία» του με τον άλλοτε «ερυθρόλευκο», Μίλος Τεόντοσιτς. 
«Η φετινή σεζόν ήταν τελείως διαφορετική από την περσινή, γιατί ξεκινήσαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τα ματς ξεχωριστά, γιατί άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του Τοp-16 και καμία ομάδα δεν είχε την εμπειρία. Επρεπε να θέτεις μικρότερους στόχους, ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτό το νέο πρωτάθλημα. Η Σιένα π.χ ξεκίνησε στο Τοp-16 εξαιρετικά αλλά δεν πέρασε στα προημιτελικά», δήλωσε αρχικά ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: 
«Οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν είναι μαθημένες να δίνουν τόσα πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Ηταν λογικό λόγω της αύξησης τους αριθμού των παιχνιδιών να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Πιστεύω πως από την επόμενη χρονιά όλες οι ομάδες θα παρουσιαστούν περισσότερο έτοιμες».
Οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για το φάιναλ φορ, αλλά ο Δημήτρης Κατσίβελης πιστεύει πως η ομάδα του ακόμα έχει περιθώρια βελτίωσης: «Στο τελευταίο ματς με την Εφές η απόδοσή μας μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ανέβηκε κατακόρυφα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια διάθεση και να έχουμε το ίδιο επίπεδο ενέργειας. Σε κάποια σημεία, όμως, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Εχουμε να δώσουμε περισσότερα».
Παράλληλα, σημείωσε και το πού πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας, να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, ώστε να έχουμε κάποιες ευκαιρίες για να χτυπήσουμε στο τρανζίσιον παιχνίδι και να κερδίσουμε κάποιους εύκολους πόντους, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί σε αυτούς τους αγώνες».
Σε έναν ημιτελικό, όμως, υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ; «Βάσει των μπάτζετ των ομάδων η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως παίζει εναντίον του πρωταθλητή Ευρώπης.  Η ΤΣΣΚΑ έχει δείξει κάποια πράγματα που τα κάνει πάρα πολύ καλά, όπως π.χ είναι το λόου πόστ παιχνίδι και οι συνεργασίες των ψηλών της. Αν υπάρχει φαβορί, αυτό είναι η ΤΣΣΚΑ αλλά δεν μας χωρίζουν πολλά», είπε ο Δημήτρης Κατσίβελης ενώ στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το ενδεχόμενο η «ομάδα του στρατού» να ψάχνει  εκδίκηση για ό,τι έγινε τον Μάιο του 2012 στην Πόλη:
«Στο βάθος του μυαλού τους μπορεί να σκέφτονται την εκδίκηση. Η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες με προσωπικότητα. Ο τρόπος που έχασαν στον τελικό της Πόλης πλήγωσε την προσωπικότητά τους. Εχουν αλλάξει, όμως, αρκετοί παίκτες. Είναι επαγγελματίες και ο ημιτελικός του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα αποτελεί από μόνος του μεγάλο κίνητρο».
Φυσικά, ο Δημήτρης Κατσιβέλης δεν ξέχασε τον κόσμο του Ολυμπιακού λέγοντας πως «θέλουμε την στήριξη των φιλάθλων και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους ικανοποιήσουμε», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει το μαρκάρισμα του Μίλος Τεόντοσιτς είπε πως «θα προετοιμαστώ για αυτό και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μου ζητηθεί για να βοηθήσω την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου