Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Άρης: Αιχμές για τη κακή διαιτησία


Μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης για την διαιτησία που αντιμετώπισαν οι «κίτρινοι» στο «Βενετόκλειο» απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, ήρθε και η σειρά των Δημήτρη Πρίφτη και Αλέξανδρου Βεζένκοφ για να σχολιάσουν το παιχνίδι και τις επίμαχες φάσεις που έκριναν την έκβαση αυτού.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για τη διαιτησία στον αγώνα της ομάδας μας με τον Κολοσσό H Hotels στο «Βενετόκλειο». Μία διαιτησία που έκλεψε τον ιδρώτα του Δημήτρη Πρίφτη, των συνεργατών και των παικτών του και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι κ.κ. Τζαφλέρης και Μαγκλογιάννης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην πάρει ο ΑΡΗΣ την 8η νίκη του στα τελευταία 9 ματς. Στους αγώνες που κρίνονται «στα σημεία», κάθε σφύριγμα στο τέλος παίζει το ρόλο του. Και σήμερα στο «Βενετόκλειο» δεν ήταν ένα το σφύριγμα...
Το καθαρό φάουλ στον Μουχάμεντ Πάσαλιτς (σκορ 68-70) που... βαφτίστηκε μεταφορά της μπάλας, το καθαρό φάουλ στον Όγκο Αντεγκμπόγιε που δε σφυρίχτηκε ποτέ στην τελευταία επίθεση στέρησαν το ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα μας στο 40λεπτο της κανονικής διάρκειας και το αμφισβητούμενο φάουλ του Νέιμικ στον Ουότερς 1.3" πριν από το τέλος της παράτασης, καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα και στέρησαν από τον ΑΡΗ μία νίκη που δικαιούτο.
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. έχει θέσει ως πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Αυτό δε σημαίνει ότι μπήκε ποτέ σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η εξαιρετική πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα άρχισε να… ενοχλεί. Για ανάλογες διαιτησίες, δεν τοποθετηθήκαμε ως τώρα. Αρκετά, όμως. Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τον ΑΡΗ αυτό που δικαιούται μέσα στο παρκέ.
Ο Δημήτρης Πρίφτης: «Πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια έχω σωστό και αντικειμενικό κριτήριο και δεν μιλάω ποτέ για τη διαιτησία. Είναι ένα κομμάτι του αγώνα που θα πρέπει να περνά εντελώς αθόρυβα. Δυστυχώς σήμερα και εξαιρώ τον κύριο Ταβουλαρέα, οι άλλοι δύο διαιτητές πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια του ματς. Μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω στα αποδυτήρια 12 παίκτες έξαλλους για αυτό το λόγο. Και όλα αυτά τα λέω μόνος μου, με τη λογική που έχω. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αυτά που μπορούμε. Θα δούμε στο βίντεο τι έφταιξε και θα βελτιωθούμε στα σημεία αυτά. Όμως, θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούν και τα αρμόδια όργανα. Και μιλάω γενικά, όχι μόνο για τον Άρη, ώστε τα παιχνίδια να γίνονται χωρίς να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τρίτων! Γιατί σίγουρα σήμερα δεν εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα του Κολοσσού! Δυστυχώς, όμως, ήταν κάτι που το ξέραμε ό,τι θα συμβεί πριν το ματς. Αυτά από μένα. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό και στον κόουτς με πολλή αγάπη».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ: 
«Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη του. Εμείς προσπαθήσαμε μέσα από την άμυνα να τον περιορίσουμε, αλλά χάσαμε το παιχνίδι. Όμως, το τακτικό κομμάτι μένει πίσω όταν μιλάμε για τις τελευταίες δύο φάσεις της κανονικής διάρκειας, αλλά και στο σουτ του Ουότερς στο τέλος της παράτασης, που εκεί δεν υπάρχει φάουλ! Τι να πούμε; Και εμείς φταίμε που χάσαμε το παιχνίδι, αλλά από την άλλη και αυτές οι φάσεις το έκριναν. Αφού ο διαιτητής πήρε την ευθύνη να κριθεί εκεί το ματς, τότε να πάρει και μία τιμωρία, γιατί μετά είδαμε στο βίντεο πως δεν υπάρχει φάουλ στην τελευταία φάση! Καλή συνέχεια στον Κολοσσό».
πηγή φώτο: arisbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου