Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ολυμπιακός: «Όχι» του Κολέ και η ευκαιρία του Τόμιτς


Μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια εσωστρεφή διαδικασία αναζήτησης του ανθρώπου που θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας και μέχρι στιγμής το μεγάλο ερώτημα παραμένει το αν η λύση θα είναι εκ των έσω (Τόμιτς δηλαδή) ή όχι.
Το σίγουρο είναι ότι ο Μίλαν Τόμιτς θα καθοδηγήσει την ομάδα στην πρεμιέρα της Euroleague, δηλαδή στο παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια. Το αν θα συνεχίσει στην άκρη του πάγκου, θα κριθεί αφενός από το αν βρεθεί καταλληλότερος αντικαταστάτης και αφετέρου από το πως θα τα πάει ο ίδιος στην Ισπανία. Άλλωστε, σ' αυτές τις περιπτώσεις ισχύει πολλές φορές το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".
Ο Τόμιτς μπορεί να μην έχει τις εμπειρίες ως πρώτος προπονητής, ωστόσο, έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα , με κυριότερο το γεγονός ότι βρίσκεται στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να αποτελέσει μια φυσική συνέχεια. Κάτι που στην παρούσα χρονική στιγμή (με τη χρονιά να τρέχει), ενδεχομένως και να έχει μεγάλη σημασία.
Από εκεί και πέρα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση και είναι λογικό να εξερευνούν την ξένη αγορά για να βρουν τον νέο προπονητή. Ψηλά στη λίστα τους βρίσκεται ο πρώην τεχνικός της Μπάμπεργκ, ο Κρις Φλέμινγκ, που έχει ήδη μιλήσει με τους "ερυθρολεύκους", αλλά και ο Βενσάν Κολέ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας και προπονητής της Στρασμπούρ.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα η διοίκηση του Ολυμπιακού επικοινώνησε με την ομάδα του για να ζητήσει την αποδέσμευση του έμπειρου Γάλλου προπονητή, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση. Ο τίτλος του δημοσιεύματος αναφέρει: "Ο Ολυμπιακός πιέζει τον Κολέ,αλλά θα μείνει ως το τέλος της χρονιάς στη Στρασμπούρ", ενώ και οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της ομάδας του Στρασβούργου, Μαρσιάλ Μπεγιόν, επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο:"Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μας κάλεσε, για να συζητήσουμε τα οικονομικά δεδομένα για να βρούμε άλλον προπονητή, αλλά εγώ απάντησα ευγενικά, αλλά απόλυτα ότι ο Βενσάν (Κολέ) δεν είναι υπό διαπραγμάτευση".
Ενδεχομένως να παίζει ρόλο η χρονική στιγμή της διαπραγμάτευσης, αλλά και το γεγονός ότι η τελική φάση του ερχόμενου Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στη Γαλλία, με τον ίδιο τον Κολέ να παραμένει (φυσικά) στον πάγκο των "τρικολόρ".
Πηγή άρθρου: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου