Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ και επίσημα, περήφανος ο Κακαρούδης



Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ μεταξύ Κέβιν Λάνγκφορντ και ΠΑΟΚ αφού τελικά ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής θα φοράει τη φανέλα του «δικέφαλου» για τη σεζόν 2014-2015 ενισχύοντας πολύ σημαντικά την φροντ λάιν του ΠΑΟΚ και εκτός αυτού δίνοντας σημαντική ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας. Από την άλλη, το άλλο μεταγραφικό απόκτημα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Κώστας Κακαρούδης δήλωσε περήφανος που θα φοράει τα «ασπρόμαυρα» τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: 

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Kevin Langford για την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Με την συμφωνία αυτή, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η “front line” της ομάδας μας.
Ο Kevin Langford γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1985 στο Fort Worth του Texas, έχεις ύψος 2μ.04 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ. Έπαιξε μπάσκετ στο γυμνάσιο North Crowley και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο California (2004-05). Μετακινήθηκε ωστόσο στο Texas Christian University, από το οποίο αποφοίτησε το 2009 και από την επόμενη σεζόν (2009-10) ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, παίζοντας μπάσκετ στην Ευρώπη.
Αρχικά στη Γερμανία (2009-10) με την Paderborn Baskets, στη συνέχεια με την Debrecen στην Ουγγαρία (2010-11), συνέχισε στο Ισπανικό πρωτάθλημα (Α2) με την Basket Navarra Club (2011-12), για να έρθει στην Ελλάδα την σεζόν 2012-13. Αγωνίστηκε αρχικά στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ την σεζόν 2013-14 ήταν μέλος της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου".

Οι δηλώσεις του Κώστα Κακαρούδη μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ: 

«Αρχικά, μίλησε ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης: "Είναι η τρίτη χρονιά που ακολουθούμε αυτό το πρόγραμμα με τις παρουσιάσεις παικτών, νομίζω είναι ό,τι καλύτερο και για εσάς, αλλά και για τους παίκτες που από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνουν που ήρθαν. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω τον Κώστα Κακαρούδη. Εναν παίκτη που εδώ και καιρό ήταν επιθυμία μας να έρθει στον ΠΑΟΚ. Το κυνήγι της επάνδρωσης της ομάδας κάποιες φορές πάει καλά κάποιες όχι. Τον θέλαμε εδώ και δύο χρόνια, φέτος έγινε πραγματικότητα. Εμένα η επιθυμία μου να συνεργαστώ με τον Κώστα κρατάει από πολύ παλιά. Οι επιλογές στην ομάδα μας είναι καλές γιατί έχουμε δύο ομάδες σκάουτινγκ, η μία είναι καθαρά μπασκετική. Οσον αφορά, λοιπόν, το μπασκετικό σκέλος, θέλαμε έναν παίκτη ψηλό που με άνεση θα παίξει στο γήπεδο πάνω κάτω και που θα έχει καλό σουτ και από κοντά και από μακριά. Εχουμε να δούμε τέτοιον παίκτη, από την εποχή που έπαιζε ο Γκετσέφσκι. Από νωρίς προσεγγίσαμε τον Κώστα και ολοκληρώσαμε την μεταγραφή του παίκτη. Το δεύτερο κομμάτι του σκάουτινγκ έχει να κάνει με εξωμπασκετικές καταστάσεις, με τις συνήθειές και τον χαρακτήρα του παίκτη. Για εμάς αυτό είναι ίσης σημασίας, ίσως και μεγαλύτερης από τις μπασκετικές ικανότητες του παίκτη. Οι πληροφορίες που είχαμε γι' αυτό το κομμάτι ήταν πολύ καλές. Ο Κώστας γίνεται πανάξια ένας από εμάς".
Για τις δύο κινήσεις που απομένουν να κάνει ο ΠΑΟΚ (σ.σ. Λάνγκφορντ, Σαλούστρος) σχολίασε: "Σαν θέσεις, έχουμε να καλύψουμε δύο θέσεις, έχουμε προχωρημένες συζητήσεις για έναν στην φροντ λάιν και έναν σμολ φόργουορντ. Δεν νομίζω να κινηθούμε για κάτι άλλο. Πιστεύω πως ειμαστε κοντά".
Επειτα πήρε τον λόγο ο Κώστας Κακαρούδης:
"Η χαρά μου είναι μεγάλη που ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο μέγεθος, εγώ είμαι μικρός για να πω κάτι, το ονομά του τα λέει όλα. Η ομάδα αποπνέει μία υγεία, που την καταλαβαίνεις όταν την παρακολουθήσεις από κοντά. Μου το έλεγαν, το διαπίστωσα και εγώ. Αυτό ήταν ένα ακόμη κίνητρο για μένα. Η ομάδα θα είναι καινούργια, εκτός από έναν κορμό Ελλήνων παικτών που έχουν μείνει πέρσι. Θέλουμε να γίνουμε ομάδα, να προσφέρουμε θέαμα και να προσελκύσουμε τον κόσμο κοντά μας" είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στους λόγους που δεν συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ τις προηγούμενες σεζόν:
"Στην ζωή υπάρχει το κατάλληλο τάιμινγκ. Τις προηγούμενες σεζόν υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Η φετινή χρονιά ήταν η τρίτη και... φαρμακερή. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ, γίνεται ένα όνειρο μου πραγματικότητα".
Για το τι του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στον ΠΑΟΚ: "Εντύπωση μου έχει κάνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Για τον ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς ο 6ος παίκτης, είναι ο 6ος και ο 7ος παίκτης. Είμαι περήφανος που ανήκω και εγώ στην οικογένεια του ΠΑΟΚ".
Για το κίνητρο που δίνει η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Eurocup: "Και αυτό είναι μεγάλο κίνητρο, ο ΠΑΟΚ έχει και στην Ευρώπη μεγάλη ιστορία, θέλουμε να τον εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στο Eurocup".
Για την περσινή πορεία του ΠΑΟΚ: "Για μένα η περσινή είναι μεγάλη επιτυχία, δεν ξέρω πως την έχετε ερμηνεύσει. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με ένα μπάτζετ εφάμιλλο και των άλλων ομάδων να κατακτήσει την η 3η θέση. Ο στόχος και φέτος είναι η 3η θέση, αλλά θα κοιτάξουμε στα μάτια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό".
Για το εάν σκέφτεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να κληθεί στην Εθνική ομάδα: "Όνειρο κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα. Για μένα παράδειγμα είναι ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική στα 34, οπότε μπορεί να είναι μακρινό, αλλά η Εθνική είναι ένα όνειρο μου. Ο Χαραλαμπίδης ήταν ο πρώτος που μίλησα για τον ΠΑΟΚ, τον εμπιστεύομαι 100%, αλλά δεν χρειάζεται να ακούσεις και πολλά για να καταλάβεις τι γίνεται στον ΠΑΟΚ".
Για το αγωνιστικό στυλ του: "Μου αρέσει να σουτάρω, είτε από μέση, είτε από μακρινή απόσταση. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου". 
Για το πλάνο του ΠΑΟΚ: "Στον ΠΑΟΚ υπάρχει εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πλάνο για το μέλλον. Εχουμε μάθει στην Ελλάδα να κατεβάζουμε και να ανεβάζουμε πρόσωπα, δεν είναι έτσι".
Για το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε πατέρας: "Εγινα πρόσφατα και πατέρας, ήρθα και στον ΠΑΟΚ, υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι δεν έχει παίκτη σταρ, τον έναν που θα τραβήξει 30 προσπάθειες και αυτό είναι, πλέον, το σύγχρονο μπάσκετ. Το παιχνίδι θα είναι μοιρασμένο, όλοι θα είναι χρήσιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου