Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μπαρτζώκας, Πεδουλάκης, Γκίστ και Σπανούλης για τον τρίτο τελικό

Οι δυο προπονητές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης μίλησαν για τον τρίτο και τελευταίο (όπως εξελίχθηκε) τελικό ανάμεσα στους δυο ''αιώνιους'' με τον κόουτς των ερυθρόλευκων να κάνει λόγο για ''απίστευτα πράγματα'' που βίωσε αυτός και οι παίκτες του δηλώνοντας παράλληλα και την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Από την άλλη ο Αργύρης Πεδουλάκης αφιέρωσε το 33ο πρωτάθλημα Ελλάδος στον κόσμο του ''τριφυλλιού'' σύμφωνα με όσα δήλωσε.


Γιώργος Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μας ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό. Όχι για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί απέμεναν 1:27 και είχαμε κατοχή, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε. Είμαι όμως απογοητευμένος για όλα όσα έγιναν γύρω από το μπάσκετ κι όχι μέσα σε αυτό. Βιώσαμε πράγματα απίστευτα.
Από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος. Όλα αυτά τη στιγμή που έγιναν τόσοι έλεγχοι στην ομάδα. Αφού η ελληνική κοινωνία επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι χαρακτηριστικό του τι είμαστε. Είχαμε μια πολύ κοπιαστική χρονιά, με δυσκολίες και τραυματισμούς.
Φανήκαμε λιγότερο φρέσκοι από τον ΠΑΟ. Μας μένει μια τεράστια απογοήτευση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όλα αυτά που έγιναν. Εμείς νιώσαμε λίγο άδειοι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πράγματα ή για όλα όσα συνέβησαν μετά. Και το ένα επηρέασε, αλλά και το άλλο. Δεν είχαμε φρεσκάδα σε όλη τη σειρά. 

Ο Λο ήταν ανέτοιμος, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι είχαν προβλήματα… Ο Παναθηναϊκός για μένα δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είναι απογοητευτικό ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ματς. Νιώθουμε απογοητευμένοι και για ό,τι έγινε σε όλη τη σειρά, αλλά και το πώς αντιμετωπιστήκαμε από σύστημα που επέβαλε κανόνες
Το θέμα δεν είναι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά θέμα κυβέρνησης.
Όλα αυτά που συμβαίνουν αφορούν κάποιους που πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γράφονταν στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Είναι εκτός αθλητισμού και λογικής».

Αργύρης Πεδουλάκης: «Σε όλη τη σειρά και σήμερα υπό δύσκολες συνθήκες επικρατήσαμε δίκαια. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά χιλιόμετρα, ειδικά στο ελεύθερο παιχνίδι. Εστιάσαμε στο παιχνίδι 5-5 γιατί ο Ολυμπιακός υπερτερούσε στο ανοιχτό γήπεδο.
Κάναμε δύο break, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει κι αυτό το χρεώνονται όλα τα παιδιά μας. Μην έχοντας εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κι έβγαλαν διάθεση στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους της οικογένειας, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ευκαιρία που μας έδωσε, τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον Αλβέρτη και πάνω από όλα τους παίκτες μου. Το αφιερώνουμε στον κόσμο μας.
Για μας είναι άδικο και στο προηγούμενο ματς αλλά και τώρα ένα μιλάμε για τα γύρω-γύρω. Ο Διαμαντίδης παίζει εδώ και μήνες με ένα πόδι. Από τις 28 Δεκεμβρίου. Δεν μπορούσε να κάνει πλάγια βήματα. Έπαιζε με βολταρέν κι ενέσεις πριν τα μεγάλα παιχνίδια. Προσπαθούσαμε να τον κρύψουμε στην άμυνα. Έπρεπε κανονικά να μείνει δύο μήνες έξω. Θεωρώ ότι σε όλη τη σειρά πρωταγωνιστές με την άμυνα και την προσπάθειά τους ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σημασία έχει πώς παίχτηκε το παιχνίδι στις τέσσερις γραμμές».
Από τους παίκτες των δύο ομάδων σας παρουσιάζουμε τα λόγια των Τζέιμς Γκίστ και Βασίλη Σπανούλη οι οποίοι ήταν πολύ καλοί στη σειρά των αγώνων μεταξύ των δυο ομάδων. Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε (όπως και ο προπονητής του) για μεγάλη επιτυχία η οποία αφιερώνεται στον κόσμο της ομάδας. Από την άλλη ο γκαρντ του Ολυμπιακού είπε πως δεν σέβονται αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας τους.

Τζέιμς Γκίστ: «Ήταν πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Νικώντας μάλιστα τον πρωταθλητή Ευρώπης δύο φορές μέσα στο σπίτι του. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το πρωτάθλημα στους φιλάθλους μας ως δώρο που δεν καταφέραμε να περάσουμε την Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στο Final 4»

Βασίλης Σπανούλης: «Το ματς είναι ντέρμπι, θέλει τόσο χρόνο ακόμη και διακόπτεται το παιχνίδι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα τα πράγματα. Περνάμε δύσκολες στιγμές σαν χώρα κι αντί να δίνουμε το καλό παράδειγμα, εμείς δίνουμε το κακό παράδειγμα. Αυτός είναι ο αθλητισμός, δυστυχώς. Ντρέπομαι που το λέω αυτό.
Ξέρετε ότι λατρεύω την πατρίδα μου, είμαι περήφανος γι’ αυτή, αλλά δεν είναι αθλητισμός αυτός. Έχει ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού. Ζούμε σε μια εποχή με τρομερή κρίση, είδαμε τι γίνεται με την ΕΡΤ, βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας. Περνάμε δύσκολα κι εκεί που το μπάσκετ ήταν το καλό παράδειγμα για όλους αυτούς, δυστυχώς πάμε προς το μέρος τους. Ασχολούμαστε με όλα τα πράγματα, με ντόπινγκ, με το ένα με το άλλο, υποβαθμίζουμε το ευρωπαϊκό της μιας ομάδας και με τόσα άλλα που γίνονται πίσω από το μπάσκετ. Ρε παιδιά, δεν παίρνουμε ναρκωτικά για να μας παίρνουν αίμα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά! 
Μπορούν να μου πάρουν δέκα μποτίλιες αίμα; Δίνουμε κάθε μήνα εξετάσεις. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να λένε ότι πήραμε το ευρωπαϊκό επειδή ήμασταν ντοπαρισμένοι; Πού γίνονται αυτά; Αυτά είναι ξεφτίλα για την πατρίδα μας. 
Η χρονιά ήταν εκπληκτική. Το να πάρει μια ομάδα με τόσο χαμηλό μπάτζετ δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες είναι κάτι το ασύλληπτο. Όποιος έχει πιάσει λίγο την μπάλα στα χέρια του καταλαβαίνει ότι ομάδες με 40 εκατ. μπάτζετ παλεύουν χρόνια να πάρουν μια Ευρωλίγκα κι εμείς πήραμε δύο συνεχόμενες καθαρές Ευρωλίγκες παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ.
Είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια πως είμαι πολύ περήφανος που ήμουν και είμαι συμπαίκτης τους. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, με τρομερές επιτυχίες, δύο Ευρωλίγκες κι ένα πρωτάθλημα. Όμως δυστυχώς δεν βρίσκεις το δίκιο σου εδώ πέρα. Δεν μας σέβονται, δεν σέβονται τίποτα. Εμείς με τα παιδιά του Παναθηναϊκού είμαστε πάρα πολύ καλά. Υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Ο καθένας χαίρεται με την επιτυχία του άλλου. Όμως δυστυχώς αυτό δεν το καταλαβαίνει ο καθένας.
Η απογοήτευσή είναι μεγάλη όχι γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά για τον τρόπο που το χάσαμε και όλα αυτά που γίνονται. Με ενοχλεί αυτό που έγινε. Είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα δύο χρόνια. Ρε παιδιά, έχουμε πάρει δύο Ευρωλίγκες. Πάμε στο εξωτερικό και μας σέβονται οι πάντες. Κι ερχόμαστε εδώ και μας μεταχειρίζονται λες και είμαστε τίποτα. Εγώ πήγα έδωσα το χέρι μου στα παιδιά του Παναθηναϊκού. Όλοι μας προσπαθούμε να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Παίζουμε ένα άλλο σπορ στην Ελλάδα κι ένα άλλο στην Ευρώπη. Αν αρέσει στους ιθύνοντες, μαγκιά τους, να το χαίρονται».
Τέλος, όσο αναφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό και την επέκταση της συνεργασίας τους: «Δεν ξέρω, δεν σκέφτομαι τώρα για συμβόλαια και τέτοια. Όμως αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι αθλητισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου