Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Στη Κίνα και ο Ντορέλ Ράιτ!


Έπειτα από 11 χρόνια παρουσίας του στο NBA, αποχωρεί για το κινέζικό πρωτάθλημα.

Ο 29χρονος φόργουορντ αποφάσισε έπειτα από έντεκα χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να ξενιτευτεί για πρώτη του φορά εκτός ΗΠΑ, όντας πολύ κοντά στο να υπογράψει το συμβόλαιο που του πρότειναν οι Τσονγκίνγκ Ντράγκονς.

Το 2011 είχε στεφθεί πρωταθλητής του NBA όταν φορούσε τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ ενώ τα δυο τελευταία χρόνια έπαιζε στο Πόρτλαντ και τους Τρέιλ Μπλέιζερς με τη σεζόν που μας πέρασε να μετράει 4.6 πόντους και 2.3 ριμπάουντ σε 48 παρουσίες του. Συνολικά σε όλη του την καριέρα έχει μέσο όρο 8.4 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά αγώνα.

Ξεκίνησε με τους Χιτ στο ΝΒΑ όπου από το 2004 μέχρι το 2010 ήταν κάτοικος Μαϊάμι. Το Γκόλντεν Στέιτ και πιο συγκεκριμένα οι Γουόριορς του προσέφεραν το επόμενο συμβόλαιο, μένοντας «πολεμιστής» για δυο χρόνια (μέχρι το 2012). Πριν υπογράψει στους Μπλέιζερς φόρεσε για μια σεζόν (2012-13) τη φανέλα των Φιλαδέλφια 76ers. Πλέον, ως free agent και μη μπορώντας να βρει ένα συμβόλαιο που να αντικατοπτρίζει τα δικά του «θέλω» αποφάσισε να αφήσει το NBA για λογαριασμό του κινέζικου πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου