Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Άρης: «Γλυκοκοιτάζει» Τζόρνταν Τέιλορ!


Η επιλογή ενός ικανού πόιντ γκαρντ, ο οποίος θα μπορέσει να σηκώσει το οργανωτικό βάρος της ομάδας του Άρη αλλά και να διαθέτει ικανότητες τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, είναι το μεγάλο ζητούμενο του Δημήτρη Πρίφτη και των συνεργατών του. Ψηλά στην λίστα των παικτών που έχουν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και που θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να ενισχύσουν τον Άρη, είναι η περίπτωση του Τζόρνταν Τέιλορ.  


 Ο 26χρονος με ύψος 1.88 πόιντ γκαρντ, είναι ένας παίκτης που έχει σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς πέρασε για δυο χρόνια από την Ρώμη, φορώντας την φανέλα της Βίρτους, ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με την φανέλα της Χάποελ Χολόν, η οποία κατέλαβε την 6η θέση στην γενική βαθμολογία.  

 Ο Τέιλορ είχε αξιοπρόσεκτα στατιστικά, καθώς σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχοντας μέσο όρο 31.3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα είχε να επιδείξει 14.5 πόντους με καλά ποσοστά ευστοχίας (38% στα τρίποντα, 42% στα δίποντα, 76% στις βολές). Παράλληλα, ο Αμερικανός έδειξε ότι έχει την δυνατότητα και να δημιουργεί, με τις 5 ασίστ ανά αγώνα που έδινε, ενώ είχε να παρουσιάσει και αρκετά θετικά αμυντικά δείγματα με σχεδόν δυο κλεψίματα ανά αγώνα, αλλά και τρία ριμπάουντ.  

 Ο γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1989, Τέιλορ, πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και ξεκινήσει την καριέρα του στην Ευρώπη, είχε να επιδείξει τέσσερις γεμάτες χρονιές στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Η 3η του χρονιά ήταν η κορυφαία, αφού είχε να επιδείξει μέσο όρο 18 πόντους με 43% από το τρίποντο, ενώ έκλεισε την κολεγιακή του καριέρα την χρονιά 2011-2012 με μέσο όρο 15 πόντους και 37% στα σουτ τριών πόντων.  

 Η επιλογή του Τζόρνταν Τέιλορ έχει εξεταστεί από τον Πρίφτη και τους συνεργάτες του, αγωνιστικά καλύπτει πολλά από τα «θέλω» του προπονητή του Άρη, ωστόσο οι οικονομικές του απαιτήσεις είναι σε επίπεδα… Ντόμινικ Γουότερς (κοντά στις 100 χιλιάδες δολάρια), γεγονός που έχει αποτρέψει σε πρώτη φάση τους «κίτρινους» από το να κινηθούν πιο ζεστά για τον Αμερικανό.   

Πηγή: Arena Press 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου