Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο Καμπερίδης στο Mpasketmania


Ο Μιχάλης Καμπερίδης, ο παίκτης του Φιλαθλητικού που έχει απασχολήσει Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τη μεταγραφική περίοδο φέτος, είπε κάποια πράγματα στο mpasketmania.blogspot.gr για τα όνειρά του, το μέλλον του στην ομάδα του Φιλαθλητικού, έδωσε συμβουλές σε μικρότερα παιδιά ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει τους στόχους της Εθνικής Νέων.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και πόσο ψηλά ονειρεύεσαι τον εαυτό σου κάποια μέρα;

«Θυμάμαι εμένα μικρότερο, να λέω στον εαυτό μου πως κάποια μέρα θα τα καταφέρω να παίξω και εγώ στον μαγικό κόσμο του NBA και ακόμα παραμένει. Επίσης προσωπικός μου στόχος είναι να φορέσω κάποτε τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Ακόμη ένας στόχος μου είναι να καταφέρουμε ως ομάδα να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στο Ταλίν της Εσθονίας και έπειτα να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να αντεπεξέλθω στο Ευρωπαϊκό επίπεδο και υψηλού επιπέδου ομάδες».

Ποιος ήταν ο στόχος σας σαν ομάδα τη σεζόν που τελείωσε;

«Ο στόχος μας ήταν μια καλή πορεία στην παρθενική της σεζόν στη δεύτερη κατηγορία φέτος, το οποίο καταφέραμε και παίξαμε για πολλούς ίσως το θεαματικότερο μπάσκετ και λίγο έλειψε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την άνοδό μας στην Α1».

Θεωρείς αδικία που ο Φιλαθλητικός δεν κατάφερε να ανέβει στην Α1;

«Δεν θα πω πως ήταν αδικία αλλά σίγουρα το αξίζαμε, αφού όλη τη σεζόν παίξαμε πολύ καλό, ποιοτικό και θεαματικό μπάσκετ ταυτόχρονα και στην τελευταία αγωνιστική κρίθηκε η άνοδος».

Ποιο είναι το μέλλον σου στην ομάδα;

«Προς το παρών είμαι ελεύθερος όμως έχω το μυαλό μου αποκλειστικά και μόνο στην Εθνική».

Φήμες λένε πως έχεις δεχθεί επαφές από Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αληθεύει κάτι τέτοιο ή διαψεύσεις αυτά τα σενάρια;

«Έχουν υπάρξει κάποιες επαφές αλλά αυτή τη στιγμή όπως είπα και προηγουμένως είμαι αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και τα υπόλοιπα πιστεύω θα έρθουν στην πορεία».

Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής ομάδας Νέων αυτή τη στιγμή;

«Ο στόχος που έχουμε θέσει όλοι μαζί είναι να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά σαν να είναι ένας τελικός και να καταφέρουμε σε πρώτη φάση να μπούμε στην οκτάδα. Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά αρκεί να είμαστε όσο συγκεντρωμένοι χρειαστεί και προσηλωμένοι σε αυτό που θα μας ζητήσει ο κόουτς Μίσσας γιατί και πολύ ταλέντο έχει αυτή η ομάδα, ψυχή αλλά και πολύ διάθεση ομαδικής δουλειάς που είναι σημαντικά για μια διάκριση».

Πιστεύεις ότι ένα παιδί πρέπει απαραίτητα να έχει ταλέντο ή μπορεί να φτάσει ψηλά και με πολλές ώρες σκληρής δουλειάς στην προπόνηση και ατομικές προπονήσεις μόνος του;

«Σίγουρα χρειάζεται να έχεις και ταλέντο όμως χωρίς δουλειά το ταλέντο δεν μπορεί να κάνει τίποτα και δεν μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό υψηλό επίπεδο που έχει θέσει. Η σκληρή δουλειά κερδίζει το ταλέντο όταν το ταλέντο αποτύχει να δουλέψει».

1 σχόλιο: