Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εθνική Νέων: Υγιεινός... περίπατος !


Με έναν υγιεινό περίπατο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αγώνα κατάταξης για την 5η θέση στο Eurobasket της Εσθονίας η Εθνική Νέων επικρατώντας με 67-52 του Μαυροβουνίου. Ετσι η ομάδα του Κώστα Μίσσα αναμένει τον νικητή του ζευγαριού της Τουρκίας με τη Λιθουανία για να δει ποια θα αντιμετωπίσει για τη μάχη της πεντάδας.
Μεγάλο ματς έκαναν ο Παπαπέτρου με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Αγραβάνης με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ άκρως ουσιαστικοί ήταν τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των επτά πόντων και των εννέα ριμπάουντ όσο και οι Καμπερίδης και Γόντικας των εννέα πόντων.
Η Εθνική μας ομάδα ήταν σαρωτική. Δεν είχε καμία σχέση με το συγκρότημα που δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ισπανία. Βέβαια, άλλο μέγεθος οι «φούριας ρόχας», άλλο οι Μαυροβούνιοι. Αλλά είναι γεγονός πως η Ελλάδα είχε κάποια συν εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στους Ιβηρες.
Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα βελτίωσαν τα ποσοστά τους. Επαιξαν άμυνα, ενώ ακόμα και όταν χαλάρωσαν, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους.
Με εξαιρετική φόρα, λοιπόν, μπήκε στο ματς η Εθνική. Στο 9′ βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους διαφορά. Το ταμπλό έγραφε 26-9 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που κυριαρχούσε στον αέρα έχοντας 18 έναντι 4 ριμπάουντ. Στο 12′ η διαφορά έφθασε στο 32-14 και η Εθνική έδειχνε ασταμάτητη.
Με την έναρξη της 3ης περιόδου, η Εθνική κάπου «χάθηκε». Ηταν άστοχη με αποτέλεσμα στο 24′ οι Μαυροβούνιο να πλησιάσουν στο 39-32, όμως η Εθνική βρήκε ξανά σχεδόν άμεσα τον εαυτό της.
Η ελληνική ομάδα δεν επέτρεψε το κάτι παραπάνω στον αντίπαλο κράτησε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (52-38) ολοκληρώνοντας λίγο αργότερα το τρίτο δεκάλεπτο με 56-38. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τελευταία περίοδο με την Εθνική να εκτοξεύει ξανά τη διαφορά (62-41 στο 34′), από εκείνο το σημείο το ματς φαινόταν να είναι διαδικαστικό καθώς οι Έλληνες παίκτες είχαν επιβάλει το παιχνίδι τους, παίρνοντας έτσι στο τέλος τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 10-26, 26-37, 38-56, 52-67.
Μαυροβούνιο: Φάτιτς, Κασαλίτσα, Μούσοβιτς, Ζίζιτς 4 (4 ριμπ.), Βούσοβιτς 10, Βρμπίτσα 4 (4 ριμπ.), Μουγκόσα 9 (5 ριμπ.), Μίκοβιτς 5 (6 ριμπ.), Μρντακ 4 (5 ριμπ.), Νίκολιτς 10 (5 ριμπ.), Πάβιτς 6 (6 ριμπ.), Λάτκοβιτς.
Ελλάδα: Μποχωρίδης 6 (7 ριμπ.), Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου 18 (6 ριμπ.), Καραμαλέγκος, Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης 2 (5 ριμπ.), Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 7 (9 ριμπ.), Μελισσαράτος, Αγραβάνης 16 (7 ριμπ.), Καμπερίδης 9 (5 ριμπ.), Γόντικας 9.
Πηγή: xxsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου