Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Παναθηναϊκός- Αναντολού Εφές 75- 62

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο β' μέρος, άξιζε τη νίκη


     Μεγάλο βήμα για τους ''8'' της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός μετά τη σημερινή νίκη με την τούρκικη ομάδα αφού το τριφύλλι παρά τους αγώνες που απομένουν προχωράει με πολύ καλό βηματισμό.  Το παιχνίδι σήμερα στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. είχε κάποιες όμορφες φάσεις, καλό μπάσκετ και από τις δυο ομάδες και υπήρχαν κάποια σημαντικά λάθη και από τις δυο ομάδες.

     Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός στην άμυνα αλλά οι στροφές που ανέβασε στο  τέλος του ημιχρόνου σε συνδυασμό με το όμορφο μπάσκετ που έπαιξαν οι καλαθοσφαιριστές του τριφυλλιού.  Τα σημαντικά λάθη του Παναθηναϊκού και η κακή του άμυνα έφερε το παιχνίδι στο τελικό (για το πρώτο εικοσάλεπτο) 38-38.

     Στο δεύτερο μέρος υπήρξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο και οι προπονητές έπαιξαν με φοβερή τεχνική το παιχνίδι αφού προσπαθούσαν με τα δυνατά τους σημεία να χτυπήσουν τους αντιπάλους στα αδύνατα.  Με πειθαρχικό και έξυπνο τρόπο οι δυο κόουτς έκαναν πολύ όμορφο το μπάσκετ που παίχτηκε, ενώ με τις τακτικές του Πεδουλάκη, έδειξε ότι είναι ομάδα Ευρώπης.  Παρά το 4λεπτο χωρίς σκορ για τους παίκτες του ''εξάστερου'' υπήρξε ένα 5/5 τρίποντα στα επόμενα 5 λεπτά ενώ η άμυνα που παίχτηκε απο την Ελληνική ομάδα ήταν πολύ πιο βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο ενώ αντίθετα η Εφές χάλασε την εμφάνισή της και με τα λάθη της στην άμυνα έχασε το παιχνίδι με διαφορά 13 πόντων. 

     Οι καλύτεροι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρα οι Λάσμε (βοήθησε εξαιρετικά με τις 4 τάπες του καθώς και παρά τον τραυματισμό του έκανε εξαιρετική εμφάνιση), Διαμαντίδης (με τα τρίποντά του έδωσε σημαντικές ανάσες στους παίκτες του ΠΑΟ να φτάσουν την Τούρκικη ομάδα και να φύγουν με λίγο παραπάνω κάποιες φορές) ενώ και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με την εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε με τον δικό του τρόπο τον Παναθηναϊκό φορτόνοντας στους αντιπάλους του πολλά φάουλ.

      Η Ανατολού Εφές δεν είχε κάποιον που να ήταν ιδιαίτερα ο καλύτερος με τους Μπάρατς, Τουνσερί και Λούκας να κάνουν κάπως τη διαφορά προσπαθόντας για το κάτι καλύτερο για τους Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου