Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ρεάλ-Ολυμπιακός 78-59

Φωτο:gazzetta.gr

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός των playoffs και του Final 4 και γονάτισε απέναντι στην εξαιρετικά εύστοχη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έβαλε κάποια καλάθια circus shot όπως λένε στο NBA και αποτελούν από μόνα τους highlights. Τα μακρινά σουτ έφεραν την «Βασίλισσα» στον θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τον Ολυμπιακό να τερματίσει ως φιναλίστ.



Η Ρεάλ μετά από 20 χρόνια στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι σε έναν Ολυμπιακό των θαυμάτων και των ευχάριστων εκπλήξεων φέτος. Οι Μαδριλένοι έφτασαν δυο φορές στην «πηγή» χωρίς να πιουν νερό και την τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Το κάκιστο ποσοστό των βολών των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι τους στέρησε να μείνουν κοντά στο σκορ.

Ο Αντρέα Νοτσιόνι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αλλά και όλου του Final 4, συνδυάζοντας το τρόπαιο με τον τίτλο του MVP. Ο Αργεντινός μέτρησε 12 πόντους (δεν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του) και έκανε την μεγαλύτερη δουλειά από κάθε παίκτη των πρωταθλητών. Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ ήταν ο Κάρολ με 16, ενώ ο Λοτζέσκι με 17 πόντους πέτυχε τους περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στον τελικό. Ο Σπανούλης έμεινε μόνο στους 3 πόντους. Καλή εμφάνιση από Πρίντεζη (11), Σλούκα (10) και Χάντερ (10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου