Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ανακοίνωσαν Γκέντρι οι Πέλικανς!

Οι τελευταίες πληροφορίες ανάφεραν πως ο άμεσος συνεργάτης του Steve Kerr στους Warriors ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του προπονητή των Pelicans και τελικά μετά το δεύτερο ραντεβού τους οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους.

“Μιλήσαμε με πολλούς προπονητές και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο Alvin Gentry είναι ο καταλληλότερος για να καθοδηγήσει την ομάδα μας. Είναι ένας τεχνικός που σέβονται όλοι στο ΝΒΑ, ξέρει καλά τη δουλειά, είναι δημιουργικός και έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που θέλουμε”, τόνισε με επίσημη δήλωση του ο General Manager των Pelicans, Del Demps.
“Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μοναδική ευκαιρία για εμένα να δουλέψω ως προπονητής στους Pelicans. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω. Θα αναλάβω τα καθήκοντα μου αμέσως μετά τους τελικούς. Μέχρι τότε η προσοχή μου θα είναι πλήρως στραμμένη στους Warriors”, ανέφερε από την πλευρά του ο Gentry.
Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο 60χρονος τεχνικός θα εργαστεί ως πρώτος προπονητής. Ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους του ΝΒΑ ως βοηθός στους Spurs τη σεζόν 89/90, την επόμενη βρέθηκε στο τεχνικό επιτελείο των Clippers, την επόμενη τετραετία σε αυτό των Heat όπου έγινε υπερεσιακός προπονητής για τα τελευταία 36 παιχνίδια της κανονικής περιόδου το 1995. Αμέσως μετά δούλεψε ως βοηθός του Doug Collins στους Pistons τον οποίο διαδέχτηκε μετά από 45 αγώνες τη σεζόν 97/98 και παρέμεινε στο Detroit ως πρώτος προπονητής μέχρι τα πρώτα 58 παιχνίδια της σεζόν 99/00.
Έβγαλε τη χρονιά στο τεχνικό επιτελείο των Spurs και στην συνέχεια ανέλαβε τους Clippers. Αφού έβγαλε δύο ολόκληρες χρονιές στον πάγκο τους απολύθηκε μετά από 58 αγώνες για τη σεζόν 02/03. Την επόμενη πήγε στους Suns για να γίνει βοηθός του Mike D’Antoni και αντικατέστησε τον Terry Porter για τα τελευταία 31 παιχνίδια της σεζόν 09/10. Παρέμεινε ως πρώτος προπονητής μέχρι τους πρώτους 41 αγώνες της σεζόν 12/13, ενώ πέρυσι ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Doc Rivers στους Clippers.
Άρθρο: nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου