Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Χιούστον Ρόκετς 90-104


Δεν μπόρεσαν οι Χιούστον Ρόκετς τελικά και έτσι οι Γουόριορς πανηγύρισαν μέσα στο «σπίτι» τους το πρωτάθλημα της Δύσης φτάνοντας στους τελικούς του ΝΒΑ 40 χρόνια ολόκληρα μετά την τελευταία φορά που κατάφεραν κάτι τέτοιο.

Η ομάδα του Στεφ Κάρι θα αντιμετωπίσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στους τελικούς του ΝΒΑ στο καλύτερο (ίσως) παιχνίδι που θα μπορούσαμε να δούμε στους τελικούς ενώ μάλιστα και ο Στιβ Κερ στην πρώτη του χρονιά ως ρούκι προπονητής στη λίγκα κατάφερε να φτάσει στους μεγάλους τελικούς κατακτώντας το πρωτάθλημα της Δύσης και για πρώτη φορά σε NBA Finals θα έχουμε μονομαχία ανάμεσα σε δυο προπονητές στην πρώτη τους χρονιά στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα ακόμα προς το θαύμα, δηλαδή να φτάσουν τη σειρά στο 3-2 και να ελπίζουν σε ανατροπή και πως να το έκαναν αυτό όταν είχαν τον MVP τους (σε όλη τη χρονιά) να κάνει 13 λάθη στο παιχνίδι και να πετυχαίνει μόνο 14 πόντους σε 43 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 18 πόντους ήταν lead scorer των «ρουκετών» ενώ ακολούθησαν με 16 οι Κόρι Μπρούερ και Τζέισον Τέρι με τον Τρέβορ Αρίζα να ακολουθεί με 15 πόντους.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές της Δύσης ή αλλιώς οι γηπεδούχοι του Game 5, ναι μεν δεν κατάφεραν να πάρουν με «σκούπα» την πρόκριση στους τελικούς, όμως έπαιξαν τόσο όμορφο μπάσκετ που αυτό πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Ο Στεφ Κάρι είχε ένα καλό βράδυ βάζοντας 26 πόντους (πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης) με τον εξαιρετικό Χάρισον Μπαρνς να ακολουθεί με 24. Ακολούθησε ο Κλέι Τόμπσον, όπου σε 22 λεπτά συμμετοχής σταμάτησε στους 20 πόντους.

Στα παρακάτω βίντεο οι καλύτερες φάσεις του Game 5:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου