Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ατλάντα Χοκς - Κλίβελαντ Καβαλίερς 88-118 (0-4) (VIDS)

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι στον τελικό του ΝΒΑ. Είναι γεγονός. Και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, αυτή τη φορά με τους Καβαλίερς στους οποίους επέστρεψε γι'αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Για ακόμη μια φορά ο «Βασιλιάς» έδειξε γιατί τον ονομάζουν έτσι, έδειξε την ηγετική του θέση στους Καβαλίερς. Με απουσίες των Λοβ, Έρβινγκ και Βαρεζάο ήταν εκείνος που εμψύχωσε τους συμπαίκτες του και τους έλεγε συνέχεια πόσο σημαντικό είναι όλη αυτή η προσπάθεια να ανταμειφθεί με τον τίτλο του ΝΒΑ. Ο πρώτος τίτλος της σεζόν για την ομάδα του ΛεΜπρόν είναι γεγονός καθώς πλέον είναι πρωταθλητές Ανατολικής περιφέρειας απέναντι στην ομάδα που την regular season ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα της Ανατολής δείχνοντας σε όλους μας πως με όμορφο μπάσκετ και συνεργασία, χωρίς τον σούπερ σταρ μπορείς να φτάσεις ψηλά.

Στα του παιχνιδιού τώρα, ο ΛεΜπρον ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας του αλλά και ολόκληρου του Game 4 με τους περισσότερους πόντους σταματώντας στους 23 σε 29:10 λεπτά συμμετοχής που παρέμεινε στο παρκέ. Ο JR Σμιθ ήταν καταλυτικός προσθέτοντας 18 πόντους στην ομάδα του σε μια πολύ καλή εμφάνιση, όπου χρησιμοποιήθηκε για 29 λεπτά. Σημαντική και η συμβολή των Τρίστιαν Τόμπσον (αγωνίστηκε για 31 σχεδόν λεπτά) και Κάιρι Έρβινγκ (22 λεπτά στο παρκέ) σημειώνοντας από 16 πόντους. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ έμεινε στους 14.

Από πλευράς τώρα των ηττημένων το σκορ ήταν πολύ βαρύ και το δείχνει το τελικό -30 που βρέθηκαν στο Game 4 οι ανήμποροι να αντιδράσουν «Αετοί». Οι Χοκς με κορυφαίο τον Τζεφ Τιγκ, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 28 λεπτά σκοράροντας 17 πόντους και τον Πολ Μίλσαπ, όπου σε 31 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 16, δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω από το παιχνίδι, από τους καταιγιστικούς Καβαλίερς πηγαίνοντας έτσι για διακοπές πιο νωρίς.

LeBron James with his sons.
Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους οπαδούς των Καβς μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες τη μεγάλη αυτή νίκη σε μέγεθος αλλά και σημαντικότητα αφού πλέον θα μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του ΝΒΑ για το 2014-15 και μαζί το «δαχτυλίδι».


Δείτε βίντεο με τις πιο εντυπωσιακές φάσεις του τέταρτου τελικού της Ανατολικής περιφέρειας, τον οποίο κατέκτησαν οι Καβς με «σκούπα»:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου