Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Που θα βρει το καλοκαίρι τον Γουέιντ;

Ο Dwyane Wade θέλει… αύξηση, αλλά οι Heat δεν φαίνεται να συμφωνούν μαζί του! Αυτή η είδηση κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που θέλει τον σταρ του Miami να έχει ζητήσει να βελτιωθούν οι οικονομικές του απολαβές ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο το Miami είναι αρκετά σκεπτικό σε αυτό το ζήτημα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί… θέμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το περασμένο καλοκαίρι ο “Flash” έκανε opt out από το συμβόλαιό του – στο οποίο προβλεπόταν να αμειφθεί με περίπου 21 εκατ. δολάρια για την σεζόν 2014/15 – προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στο Miami να κρατήσει τον LeBron James ή έστω να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις αν τον έχανε. Ακολούθως – και αφού το Miami κράτησε με μάξιμουμ συμβόλαιο τον Chris Bosh και πρόσφερε ένα καλό συμβόλαιο στον Luol Deng – o Wade υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων με ετήσιες αποδοχές ύψους 16 εκατ. δολαρίων, δεχόμενος ουσιαστικά μείωση. Τώρα, ωστόσο, τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν.
Ο 33χρονος γκαρντ έχει και φέτος το δικαίωμα να κάνει opt out από το συμβόλαιό του, κάτι που σκέφτεται να κάνει προκειμένου να υπογράψει το (λογικά) τελευταίο πολυετές συμβόλαιο της καριέρας του. Και, όπως έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, θα ήθελε αυτό να γίνει με τη μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ: Τους Miami Heat. Αρκεί βέβαια να του γίνει και μία αύξηση, πιθανόν ως αναγνώριση του γεγονότος ότι στα δύο τελευταία συμβόλαια που υπέγραψε, δέχθηκε να πάρει λιγότερα χρήματα. Στο Miami ωστόσο φέρονται να διαφωνούν με αυτό, κυρίως επειδή έχουν στο μυαλό τους ότι την φετινή σεζόν απουσίασε λόγω διάφορων τραυματισμών από 20 παιχνίδια, αλλά και επειδή πρέπει να προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο και στον Goran Dragic. Και αυτό ακριβώς έχει… μπλέξει τα πράγματα.
Προς το παρόν βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο, ωστόσο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υποστηρίζουν ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Wade φαίνεται να είναι ένα βήμα μακριά από το να αποχωρίσει από τους Heat! Όπως και να έχει, πάντως, οι φίλοι των Heat θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα μέχρι να μάθουν την κατάληξη της υπόθεσης, αφού ο Wade έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θα κάνει opt out από το συμβόλαιό του μέχρι τις 29 Ιουνίου.
Άρθρο: nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου