Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Και τώρα... αντεπίθεση!

Οι δρόμοι λοιπόν των Tom Thibodeau και Chicago Bulls χωρίζουν. Αν και οι αριθμοί μαρτυρούν ότι ο coach έκανε σωστά την δουλειά του (το ίδιο πιστεύει και μεγάλος μέρος των μπασκετόφιλων) o Reinsdorf πήρε την μεγάλη απόφαση και τον απομάκρυνε από την θέση του head coach . Η φιλοσοφία του, που κυρίως βασιζόταν στην άμυνα ενστερνήστικε πλήρως και αποτέλεσε το κυρίαρχο στοιχείο της ομάδας την τελευταία πενταετία. 


Την χρονιά 2010-2011 οι ταύροι πέτυχαν το καλύτερο ρεκόρ του NBA και οι μετοχές του Thibodeau ανέβηκαν. Αυτή την χρονιά όπως και τις υπόλοιπες που ακολούθησαν η ομάδα δεν κατάφερνε όμως να πετύχει τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση ενός δακτυλιδιού. Στην post season τα πράγματα δυσκόλευαν και χρονιά με την χρονιά ο προβληματισμός εστιάστηκε στον προπονητή και γινόταν όλο και εντονότερος. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σήμερα, που ο coach αποτελεί παρελθόν από την οικογένεια των Bulls έχοντας αφήσει πίσω τα στίγματα του. 

Το Chicago πλέον στρέφεται σε λύσεις όπως του Fred Hoiberg και του Alvin Gentry , προπονητές που θα εμφισύσουν μια πιο επιθετική νοοτροπία στην ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το αφεντικό της ομάδας έχει την τάση να απολύει τους προπονητές της ομάδας με χαρακτηριστική ευκολία, όπως αρχικά είχε κάνει και με τον Phil Jackson στο τέλος της σεζόν 1997-1998 έχοντας κατακτήσει 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια(!!) , γεγονός που οδήγησε στο τέλος μιας δυναστείας. 

Ίδωμεν λοιπόν, ας βοηθήσει αυτή η αλλαγή την ομάδα της πόλης των ανέμων να πάει ψηλότερα και να επιστρέψει σε ένδοξα χρόνια.

Του Κωνσταντίνου Τσιούφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου