Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Στη Φενέρ ο Σλούκας, αποδέχεται τη πρόταση


Η υπόθεση του Κώστα Σλούκα συνεχίζει να “καίει” αλλά πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops ο διεθνής άσος πήρε την οριστική του απόφαση, αφού πρώτα πέρασε δύο μέρες με τους δικούς του ανθρώπους και την οικογένειά του. Σκέφτηκε, μίλησε με αυτούς που ήθελε και έλαβε την οριστική του απόφαση.
Εκτός – συγκλονιστικού – απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε με συμβόλαιο τριών ετών.
Ο Ολυμπιακός μέσα στην εβδομάδα έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Η οικονομική πρόταση που του έχει καταθέσει είναι καλή, με βάση την κατάσταση στην Ελλάδα, το μπάτζετ της επόμενης σεζόν και τον ρόλο του Σλούκα στην ομάδα. Αύριο, ίσως γίνει ακόμα καλύτερη.
Απέχει όπως και να έχει πολύ από την αντίστοιχη της Φενέρμπαχτσε, αλλά η απόφασή του λήφθηκε κυρίως με αγωνιστικά κριτήρια.
Στόχος να “δοκιμάσει” τον εαυτό του, κι ας αποτύχει
Ο Σλούκας νιώθει πως έχει φθαρεί ψυχολογικά με τον ρόλο του, δεν πιστεύει πως αυτός θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα την επόμενη σεζόν και θέλει να δοκιμάσει σε μια ομάδα τοπ επιπέδου, με περισσότερες δημιουργικές και εκτελεστικές ευθύνες, για να “δοκιμάσει” τον εαυτό του στα δύσκολα.
Στα 25 του και μετά από 4 “γεμάτα” χρόνια στην Ευρωλίγκα στα οποία βίωσε δύο κατακτήσεις και τρεις τελικούς, επιθυμεί να αγωνιστεί με ένα διαφορετικό ρόλο. Παίζοντας τα περισσότερα λεπτά στο παρκέ ως ποιντ γκαρντ. Γνωρίζει πως ρισκάρει, αλλά στόχος του είναι να διαπιστώσει αν θα αντέξει μπασκετικά, σωματικά και πνευματικά σε πιο “φορτωμένο” ρόλο.
Η Φενέρμπαχτσε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον έχουν προσεγγίσει με ένα τρόπο που του δείχνουν πως θα είναι παίκτης του βασικού ροτέισον και πως μαζί με τον Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς και τον Μπόμπι Ντίξον θα αναλάβει όλες τις ευθύνες στην περιφέρεια. Με τους Κέναν Σιπάχι και Μελίχ Μαχμούτογλου να διατηρούν τους συμπληρωματικούς ρόλους στα δεύτερα ροτέισον.
Βλέπει τους προέδρους – Χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης -
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Σλούκας θα συναντήσει τους προέδρους του Ολυμπιακού αύριο – όπως οι ίδιοι έχουν ζητήσει – και θα τους εξηγήσει αναλυτικά το σκεπτικό του. Πρόθεσή του είναι να μην διαπραγματευτεί και αυτό που απορρέει, είναι πως ακόμα και τα ίδια χρήματα να του δώσουν οι πρόεδροι με αυτά που θα εισπράξει στην Φενέρμπαχτσε, δεν θα θελήσει να μπει στην διαδικασία συζήτησης παραμονής.
Στον Ολυμπιακό αγωνίζεται ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Μάντζαρης ταιριάζει περισσότερο μαζί με τον αρχηγό λόγω αγωνιστικού στιλ, παίρνει πολύ χρόνο στον άσο δίπλα στον Βασίλη και αυτό είναι κάτι που ο Σλούκας το καταλαβαίνει και το σέβεται 100%. Όπως και το ότι σε κάθε γραμμή γκαρντ σε τοπ ομάδα Ευρωλίγκας, πρέπει να αγωνίζεται σε ρόλο κλειδί, ένας Αμερικανός με άλλα στοιχεία, όπως η ταχύτητα και τα περισσότερα αθλητικά προσόντα.
Θεωρεί πως δεν ευθύνεται κανείς για αυτό. Πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα για τον ίδιο και πως η ευθύνη της απόφασης ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Χωρίς το κλαμπ που τον ανέδειξε και τον έκανε αυτό που είναι τώρα, να φέρει ευθύνη.
Ο Σλούκας θεωρεί τους Αγγελόπουλους τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ως τώρα μπασκετική του διαδρομή, μαζί με την οικογένειά του. Τον πίστεψαν στα 18 του, όταν κανείς δεν γνώριζε αν μπορεί να σταθεί στο υψηλότατο επίπεδο.
Τον κράτησαν με προσωπική παρέμβαση στον Ολυμπιακό όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν “τρελαινόταν” για το παιχνίδι του και του έδωσαν την ευκαιρία να έχει πετύχει πράγματα στα 25 του, που άλλοι αθλητές δεν τα έχουν γευτεί και ζήσει, όταν σταματάνε την καριέρα τους.
Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα
Ο Σλούκας “χρωστάει” πολλά στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και επιθυμεί όσο οι ίδιοι να κάνει αυτή την συζήτηση μαζί τους. Να τους ευχαριστήσει, να τους εξηγήσει πως σκέφτεται και να τους διαβεβαιώσει πως για εκείνον, όσο οι Αγγελόπουλοι είναι πρόεδροι στους πρωταθλητές Ελλάδας και φιναλίστ Ευρωλίγκας, δεν πρόκειται ποτέ να αγωνιστεί σε άλλο ελληνικό σύλλογο.
Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός και το ίδιο ακριβώς θα ισχύει όταν εκπνεύσει το συμβόλαιό του με την Φενέρμπαχτσε.
Η ελπίδα “πεθαίνει” πάντα τελευταία
Αύριο θα ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση. Δύο πλευρές που “αγαπιούνται” πιθανότατα θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο και υπάρχει λογική στο να σκεφτεί κανείς ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί.
Η δική μας πληροφόρηση λέει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Στο μπάσκετ και την ζωή όλα γίνονται. Αν αποδειχτεί και στην πράξη, όμως, πως η απόφαση είναι βασισμένη σε αγωνιστικά κριτήρια και σε αυτό που ο Σλούκας θέλει να δοκιμάσει στην καριέρα του, τότε και την μεγαλύτερη δυνατή υπέρβαση να κάνει ο Ολυμπιακός, δύσκολα θα αλλάξει κάτι.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ, ΛΕΝΕ. “ΠΕΘΑΙΝΕΙ” ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ “ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟΥ” ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟ BACK2BACK ΤΟ 2013 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ. ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ.
Όλα στην ζωή για κάποιο λόγο γίνονται. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία που δεν έχει φταίχτη, δεν έχει “θύμα” ούτε “θύτη”. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς για τον Ολυμπιακό είναι πως αν όσα επιχειρεί και όσα προσφέρει τα τελευταία 24ωρα, τα είχε δρομολογήσει πιο πριν (το περσινό καλοκαίρι, μέσα στην σεζόν) οι πιθανότητες να είχε ανανεώσει ο Σλούκας θα ήταν συντριπτικά με το μέρος του.
Αυτό δεν συνέβη.
Ο Σλούκας πέρασε από μια διαδικασία μηνών που περιλάμβανε σκέψη, παράπονα και απογοήτευση (μέσα του, γιατί μιλάμε γιά άτομο που τα κρατάει για τον εαυτό του και δεν βγάζει κιχ) ήρθαν οι προοπτικές του Free Agency και η ομάδα που του δίνει αυτό που πιστεύει πως έχει ανάγκη, τον “κερδίζει”.
Ουσιαστικά, η απόφαση αποτελεί στην βάση της φιλοσοφίας της, μια επανάληψη των κριτηρίων, της λογικής και της απόφασης του Βασίλη Σπανούλη το 2010.
Δεν μιλάμε για αγωνιστική αξία, επιτεύγματα και κλάση παίκτη. Όχι.
Απλά ο Σλούκας δεν θα αλλάξει στρατόπεδο. Θα πάει στο εξωτερικό.
Κι αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα είναι πάλι για τον Ολυμπιακό.
Θέλει να διαπιστώσει αν μπορεί να γίνει Σπανούλης (το μπασκετικό του είδωλο) Διαμαντίδης, Παπαλουκάς.
Οι θρύλοι που προανέφερα σε Μαρούσι, Ηρακλή και Πανιώνιο, είχαν παίξει μπάσκετ από τα 20 ως τα 24 με ηγετικούς ρόλους και πάρα πολλά λεπτά συμμετοχής σε κάθε ματς. Για ολόκληρες σεζόν.
Ο Σλούκας δεν το έχει ζήσει ποτε αυτό. Από τον Μαντουλίδη βρέθηκε στον Ολυμπιακό. Το μέσο όρο συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα και ο ρόλος του ήταν πάντα συμπληρωματικός. Όπως και φέτος που “έκλεισε” την σεζόν με 18 λεπτά συμμετοχής.
Στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό που οι κόκκινοι βρέθηκαν στο -13, μπήκε συνέβαλε τα μέγιστα στο σερί 18-0 και στη νίκη. Έπαιξε 23 λεπτά. Στην νίκη του ΟΑΚΑ, που ήταν πάλι καθοριστικός στο τέλος, επέστρεψε στα 11 λεπτά συμμετοχής. Στον τρίτο τελικό έπαιξε 12 λεπτά.
Ευθύνεται κανείς για αυτό? Όχι βέβαια, έτσι είναι δομημένος ο Ολυμπιακός.
Προφανώς ο Σλούκας δεν το αντέχει άλλο. Θέλει να δει αν μπορεί να γίνει από Game Changer ηγέτης.
Προτιμάει να αποτύχει και να γνωρίζει ότι δοκίμασε και δεν τα κατάφερε, από το να μην το μάθει ποτέ.
Έχει δίκιο? Έχει άδικο? Θα απαντήσει η ιστορία. Έχει σίγουρα δικαίωμα να επιλέξει.
Ας περιμένουμε το ραντεβού της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό. Μακάρι για την ομάδα και τον κόσμο να δούμε μια μεγάλη ανατροπή.
Θα είναι ό,τι καλύτερο για τον κόσμο που τον αγαπάει και φαίνεται όλες τις τελευταίες μέρες. Αν όχι?
Καλή του τύχη στη νέα πρόκληση της καριέρας του. Αξίζει ο Σλούκας να πετύχει τα όνειρά του.
Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ και έχει αποδειχτεί.
Βάζω στοίχημα (μέχρι 100 Ευρώ, δύσκολοι καιροί!) πως αν αύριο έχουμε επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης, δεν θα είναι η τελευταία που θα εμπεριέχει το όνομα Σλούκας και την επίσημη σφραγίδα του συλλόγου.
Θα υπάρξει κι άλλη στο μέλλον. Της επιστροφής
Άρθρο:eurohoops.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου