Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΣΣΚΑ: «Αντίο» ο Ουίμς για... χάρη του NBA!


Ο Σόνι Ουίμς έλυσε το συμβόλαιό του με κοινή επιθυμία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τη ρώσικη ομάδα να καταλαβαίνει και να μην αγνοεί την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στο NBA και να δοκιμάσει εκεί εκεί και πάλι την τύχη του για κάτι παραπάνω στη καριέρα του.

Ο 28χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ έπαιξε τη σεζόν 2011-2012 για πρώτη φορά στην Ευρώπη για την Ζαλγκίρις, μέχρι να υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία ανήκε μέχρι σήμερα πριν λίγη ώρα, πριν ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ο Ουίμς δεσμευόταν με συμβόλαιο άλλων 2 ετών στην ομάδα της Μόσχας και πίστευε πως αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία του για να βρει κάποιο συμβόλαιο ξανά στο NBA έχοντας κάποιες εμπειρίες και από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και γνωρίζοντας αρκετά καλά και τον τρόπο παιχνιδιού του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Ο Αμερικανός ευχαρίστησε την μέχρι πρότινος ομάδα του, όπως ευχαρίστησε και η ίδια η ομάδα εκείνον για την προσφορά του αυτά τα τρία χρόνια.

Ο Σόνι Ουίμς δεν έβαλε «τέλος» στην Ευρώπη καθώς δήλωσε πως το κεφάλαιο αυτό δεν έχει κλείσει γιαυτόν, οπότε σε περίπτωση μιας μη καλής φετινής σεζόν στο NBA, οι πιθανότητες επιστροφής του στην Euroleague είναι πάρα πολύ πιθανό, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν θα είναι για την ΤΣΣΚΑ ή άλλη ομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ουίμς, όπως και ο παίκτης την ομάδα στην οποία «στεγαζόταν» την τελευταία τριετία.

Πρέπει να αποχαιρετήσουμε ένα παίκτη που ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης και είναι ο καλύτερος στην θέση του. Κέρδισε τον σεβασμό μας και ευχόμαστε το όνειρό του για επιστροφή στο ΝΒΑ να γίνει πραγματικότητα” είπε ο Αντρέι Βατούτιν, πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ.

Ο παίκτης με τη σειρά του ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ για την κατανόηση στην επιθυμία του: “Θέλω να πω ευχαριστώ στο κλαμπ και να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντρέι Βατούτιν και την Ναταλία Φουράεβα. Μαζί τον κόσμο της ΤΣΣΚΑ και τους συμπαίκτες μου, για όσα περάσαμε στην Μόσχα. Ήταν κάτι ξεχωριστό. Θέλω να δω τι ευκαιρίες μπορεί να προσφέρει το ΝΒΑ για την συνέχεια της καριέρας μου και ποτέ δεν θα κλείσω την πόρτα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο εκτιμώ και μου αρέσει πολύ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου