Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα!


Στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκινήσει ήδη τα πλάνα τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τους παίκτες με τους οποίους θα στελεχώσουν τη βασική ομάδα καθώς και έχουν στο μυαλό τους κάποια ονόματα για μεταγραφή το καλοκαίρι τα οποία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Πρώτο θέμα και πιο σημαντικό είναι αυτό του προπονητή, το οποίο θέλουν να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή τις αρχές της επόμενης.



Το μόνο που μπορεί να αναστρέψει αυτά θα είναι η ανανέωση με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Λουκά Μαυροκεφαλίδη με τον πρώτο να είναι ο αρχηγός των «πρασίνων» και σημαντικότερος «κρίκος» της ομάδας εδώ και χρόνια, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης, ύστερα από μια εξαιρετική σεζόν στο «τριφύλλι» θέλει να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε δήλωσε και σε συνέντευξη που είχε. Αυτά τα δυο ζητήματα είναι που «καίνε» αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε πως θέλει να παίξει για ακόμη ένα χρόνο μπάσκετ, το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι με το «τριφύλλι» στο στήθος, με τους ανθρώπους της ομάδας να είναι έτοιμοι να του προσφέρουν το νέο του μονοετές συμβόλαιο, το οποίο πολύ πιθανόν να είναι και το τελευταίο της καριέρας του. Από την άλλη η θέληση για παραμονή του Μαυροκεφαλίδη, φέρνει σε εύκολη σχετικά θέση τη διοίκηση των Κυπελλούχων Ελλάδος, η οποία ίσως του ζητήσει και μια μικρή μείωση στο μισθό του (800.000 ευρώ έλαβε φέτος).

Όσο για το θέμα προπονητή, είναι αυτό που δεν είναι το σίγουρο ακόμα για τον Παναθηναϊκό και υπάρχουν κάποια "αλλά..." σε κάθε περίπτωση που εξετάζεται με πρώτο στόχο να παραμένει ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει δικαίωμα να ενημερώσει τη γερμανική ομάδα μέχρι τις 24 Ιουνίου για την απόφασή του αν θα συνεχίσει εκεί η θα αποχαιρετήσει με πιθανό προορισμό την Αθήνα και την Ελλάδα για χάρη των «πρασίνων».

Δύσκολα θα μείνει κάποιος ξένος στο ρόστερ της ομάδας του Παναθηναϊκού, πλην του Τζέιμς Γκιστ (ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον Δεκέμβριο), με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν κατασταλάξει προσωρινά σε κάποια πρόσωπα. Ο Νικ Καλάθης είναι μια περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά, ωστόσο είναι ξεκάθαρα στο χέρι του παίκτη αφού ο ίδιος θα αποφασίσει αν θα κάνει εκ νέου μια προσπάθεια στο NBA για να βρει κάποιο συμβόλαιο ή αν θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου